Πότε να εφαρμόζετε αντηλιακό: Σημαντικές Συμβουλές

Πότε να εφαρμόζετε αντηλιακό: Σημαντικές Συμβουλές

Η χρήση αντηλιακού είναι πολύ σημαντική για να απολαμβάνετε υγιές δέρμα όλο το χρόνο και για να προστατευθείτε από τις επιβλαβείς ακτίνες UV που ευθύνονται για τον καρκίνο του δέρματος και την ταχύτερη γήρανση. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια αναλυτική ματιά:

  • Πότε να εφαρμόζετε αντηλιακό: Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο;

  • Πόση ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό;

  • Πώς εφαρμόζετε αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα;

  • Ποιο είναι το καλύτερο αντηλιακό για κάθε τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου;

  • Επιπλέον συμβουλές για την εφαρμογή αντηλιακού:

Πότε να εφαρμόζετε αντηλιακό: Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο?

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι χρειάζεται να εφαρμόζουμε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι ή στην παραλία, αλλά αυτό είναι λάθος.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε την απάντηση στην ερώτηση πότε να εφαρμόζουμε αντηλιακό για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Και είναι αρκετά απλό - πάντα. Οι ειδικοί συνιστούν την εφαρμογή αντηλιακού κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό ή τη δραστηριότητα έξω.

Είναι μια παρεξήγηση το ότι όταν είναι συννεφιασμένα και βρέχει έξω, η επιβλαβής επίδραση του ήλιου δεν μπορεί να μας φτάσει απλώς επειδή δεν μπορούμε να δούμε τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου.

Το αντηλιακό θα πρέπει να φοριέται κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω. Οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα και ακόμη και το γυαλί, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σας βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο.

Όταν ο καιρός έξω είναι κακός, πάνω από το 80% των ακτινών του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα και επιτίθενται στο δέρμα μας. Έτσι, η τακτική χρήση αντηλιακού βοηθά στην πρόληψη προκαρκινικών καταστάσεων, του καρκίνου του δέρματος καθώς και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και της υπερμελάγχρωσης.

Πόση ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο να εφαρμόζετε αντηλιακό. 

действието на химичните филтри в слънцезащитата

Πότε να εφαρμόζετε αντηλιακό με χημικά φίλτρα;

Αυτές οι κρέμες πρέπει να εφαρμόζονται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο για να επιτρέπουν στα δραστικά συστατικά να απορροφηθούν από το δέρμα και να αρχίσουν να λειτουργούν. Επομένως, δεν παρέχουν άμεση προστασία. Τα χημικά αντηλιακά περιέχουν οργανικές ενώσεις που απορροφούν τις UV ακτίνες και τις μετατρέπουν σε θερμότητα, η οποία στη συνέχεια ακτινοβολείται από το δέρμα. Είναι σημαντικό να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2-3 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντηλιακά με χημικά φίλτρα δεν είναι κατάλληλη επιλογή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή παιδιά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το χημικό φίλτρο οκτοκρυλένη και αν η οκτοκρυλένη είναι επιβλαβής επισκεφτείτε το άρθρο του blog μας!

Πότε εφαρμόζεται το αντηλιακό με ορυκτά φίλτρα;
η δράση των ορυκτών φίλτρων στο αντηλιακό

Αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό με ορυκτά φίλτρα, η εφαρμογή μπορεί να γίνει αμέσως πριν βγείτε έξω καθώς παρέχουν άμεση προστασία.

Τα ορυκτά αντηλιακά λειτουργούν σαν καθρέφτης, αντανακλώντας τις ακτίνες του ήλιου. Σχηματίζουν μια προστατευτική ασπίδα ανάμεσα στον ήλιο και το δέρμα, χωρίς να απορροφούν τις επιβλαβείς ακτίνες στο δέρμα. Περιέχουν ορυκτά φίλτρα όπως οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Τα ορυκτά φίλτρα είναι ιδανικά για ευαίσθητο δέρμα και προσφέρουν άμεση προστασία, καθιστώντας τα κατάλληλα για εφαρμογή ακριβώς πριν από την έκθεση στον ήλιο. Συνιστούμε επίσης να ανανεώνετε κάθε 2-3 ώρες.

Πώς εφαρμόζετε αντηλιακό για το πρόσωπο και για το σώμα; Ποια ποσότητα χρειάζεται;

Για βέλτιστη προστασία, το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται γενναιόδωρα και ομοιόμορφα σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ειδικά αν περνάτε χρόνο έξω, κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

Πόση Ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται για το πρόσωπο:

Ο κανόνας των δύο δαχτύλων, ο οποίος συνιστάται επίσης από πολλούς δερματολόγους, είναι να εφαρμόσετε λίγο αντηλιακό κατά μήκος του δείκτη και του μέσου δακτύλου ενός χεριού και να το απλώσετε όμορφα σε όλο το πρόσωπο.


Πόση Ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται για το σώμα:

Συνήθως, χρειάζονται περίπου 30 μιλιλίτρα αντηλιακού για να καλύψετε το δέρμα ολόκληρου του σώματος ενός ατόμου. Αυτό θα μοιάζει με ένα μπαλάκι γκολφ. Αυτά είναι, φυσικά, μέσοι όροι που δεν πρέπει να σας περιορίζουν. Βεβαιωθείτε ότι απλώνετε σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας.

Ποιο είναι το καλύτερο αντηλιακό για κάθε τύπο δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου;

Η επιλογή του αντηλιακού σας θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε τύπου δέρματος. Συνιστάται στα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, καθώς και στα παιδιά, να χρησιμοποιούν αντηλιακά με μεταλλικά φίλτρα, καθώς είναι ήπια και πολύ σπάνια προκαλούν ερεθισμούς ή αλλεργίες. Ανεξάρτητα από τον τύπο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι ευρέως φάσματος και παρέχει προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB.

Να επιλέγετε πάντα ένα προϊόν με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας για τις ανάγκες σας και τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 30 και άνω παρέχουν προστασία από τον ήλιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρόσθετες συμβουλές για την εφαρμογή αντηλιακού

  1. Το πότε εφαρμόζεται το αντηλιακό δεν είναι το μόνο σημαντικό πράγμα- το πού εφαρμόζεται είναι επίσης σημαντικό. Μην παραβλέπετε συχνά ξεχασμένα σημεία όπως τα αυτιά, το πίσω μέρος του λαιμού, τα χέρια και τις κορυφές των ποδιών. Εάν έχετε μαλλιά με λεπτότερες περιοχές, εφαρμόστε αντηλιακό και στο τριχωτό της κεφαλής ή χρησιμοποιήστε καπέλο για επιπλέον προστασία..

  2. Μην χρησιμοποιείτε αντηλιακό στο δέρμα βρεφών ηλικίας κάτω των 6 μηνών.

  3. Φροντίστε να ξεπλύνετε το αντηλιακό μόλις επιστρέψετε στο σπίτι και δεν θα εκτεθείτε άλλο στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε ένα εξαιρετικά θρεπτικό πλύσιμο που αφαιρεί εύκολα τυχόν υπολείμματα κρέμας και φροντίζει για την ενυδάτωση του δέρματος.

Η καθημερινή χρήση της σωστής ποσότητας αντηλιακού ευρέος φάσματος είναι ένας σίγουρος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και να διατηρήσετε την υγεία και τη νεανικότητά του για πολλά χρόνια.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να μην ξεχνάτε ποτέ πότε πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό - κάθε μέρα! Θα το θέλαμε πολύ αν μοιραζόσασταν αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας! :)
*ΚΡΥΦΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* Βιολογικό ανθόνερο μελισσόχορτου - Hydrolina για εγκαύματα δέρματος Βιολογικά προϊόντα Inaessentials LTD

Συμβουλές και κόλπα για μετά την Έκθεση στον Ήλιο που χρειάζεστε και δεν τα ξέρετε

Η ομάδα τηςInaEssentialsέχει ετοιμάσει χρήσιμες συμβουλές για τέλεια φυσική φροντίδα μετά τον έκθεση στον ήλιο. Γνωρίζετε ήδη ότι το μαγικό προϊόν είναι το 100% ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟΥ!Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να απολαύσετε όμορφο και υγιές δέρμα αυτό το καλοκαίρι!

Η Κοινωνική ευθύνη της InaEssentials

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πιστούς πελάτες μας, χωρίς τους οποίους τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Είστε όλοι μέρος αυτών των δωρεών και εκτιμούμε την υποστήριξή σας. Χάρη σε εσάς, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να επηρεάσουμε θετικά τις ζωές τους. Κάθε αγορά που πραγματοποιείτε συμβάλλει σε αυτόν τον σκοπό. Σας ευχαριστούμε, αγαπητή οικογένεια  της Ina!