Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε αντηλιακό

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε το αντηλιακό σας

8 Μαρτίου: Ποιο προϊόν θα χαρίζουμε δωρεάν φέτος; Διαβάζετε Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε το αντηλιακό σας 6 λεπτά Next Οκτοκρυλένιο στα αντηλιακά: είναι επιβλαβές;

Το αντηλιακό είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δέρμα μας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό μέρος της σωστής φροντίδας του δέρματος για μικρούς και μεγάλους, γι' αυτό είναι καλό να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέχετε όταν το αγοράζετε.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα βλαβερά συστατικά των περισσότερων αντηλιακών, ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές επιπτώσεις τους και να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές κατά την επιλογή και την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας.

Τι είναι τα χημικά φίλτρα; Είναι τα χημικά φίλτρα στα αντηλιακά επιβλαβή;

Τα χημικά (που ονομάζονται επίσης οργανικά ή συνθετικά) φίλτρα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Απορροφούν πλήρως το φως, μειώνοντας τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV μετατρέποντάς τες σε θερμική ενέργεια. Ωστόσο, τα χημικά φίλτρα διεισδύουν στο δέρμα μας. Λόγω της τεχνητής σύνθεσής τους, τα χημικά αντηλιακά αντενδείκνυνται για παιδιά, άτομα με αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα.

Υπάρχουν διάφορες μελέτες και απόψεις σχετικά με τις επιπτώσεις των χημικών φίλτρων και την πιθανή απειλή τους για την υγεία μας. Αυτά είναι μερικά από τα φίλτρα που προκαλούν ανησυχία στους επαγγελματίες:

  • Οκτοκρυλένιο (Octocylene): Συνθετικό φίλτρο που χρησιμοποιείται για την προστασία από τον ήλιο και την αύξηση της αντοχής στο νερό και της διαύγειας των αντηλιακών, αλλά μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα. Διάφορες μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να διαταράξει το ενδοκρινικό σύστημα, οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα στον οργανισμό. Δεν συνιστάται για άτομα με αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα. Διαβάστε περισσότερα για το αν το οκτοκρυλένιο είναι επιβλαβές στο άρθρο μας!

  • Homosalate: ένα φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας που θεωρείται επίσης πιθανός διαταράκτης της ορμονικής ισορροπίας και ιδιαίτερα των οιστρογόνων στο σώμα μας. Αντενδείκνυται σε άτομα επιρρεπή σε αλλεργίες.

  • Οξυβενζόνη (βενζοφαινόνη-3): Βρίσκεται συνήθως σε χημικά αντηλιακά, συνδέεται δυνητικά με ενδοκρινικές διαταραχές και είναι ύποπτο ότι συμβάλλει στη λεύκανση των κοραλλιών, καθιστώντας το περιβαλλοντικά ανεπιθύμητο. Μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία. Θα μπορούσε επίσης να είναι αιτία αλλεργικών αντιδράσεων.

  • Αβοβενζόνη: Ένα δημοφιλές φίλτρο UV που μπορεί να προκαλέσει δερματικές αλλεργίες και ερεθισμούς.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο αντηλιακό

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού μας, την ηλικία, τον τύπο του δέρματος και τις συστάσεις ειδικών και δερματολόγων.

Ακολουθούν οι συμβουλές μας:

Φυσική αντηλιακή προστασία με ορυκτά φίλτρα

Χρησιμοποιήστε προϊόντα με φυσικά συστατικά και φίλτρα ορυκτών, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου. Τα αντηλιακά με ανόργανα άλατα είναι πολύ πιο ασφαλή και δεν διεισδύουν στο σώμα. Είναι κατάλληλα για όλους, ιδίως για παιδιά άνω των 6 μηνών και άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Τα ορυκτά φίλτρα λειτουργούν ως καθρέφτης για το ηλιακό φως - το αντανακλούν, εμποδίζοντάς το να διεισδύσει στο δέρμα μας.

Επιπλέον, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το μειονέκτημά τους είναι τα λευκά ίχνη που αφήνουν μετά την εφαρμογή, αλλά αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο εύκολο για τους γονείς να προσανατολίσουν ποια περιοχή του δέρματος των παιδιών έχει αλειφθεί. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, ορισμένα αντηλιακά ορυκτών στην αγορά προσφέρουν προϊόντα που δεν αφήνουν λευκά σημάδια, χάρη στον αόρατο ψευδάργυρο. Άλλα ορυκτά φίλτρα είναι το οξείδιο του σιδήρου (Iron oxide) και το διοξείδιο του τιτανίου (Titanium dioxide).

Αντηλιακή προστασία για λιπαρό δέρμα

Αναζητήστε προϊόντα που είνα μη φαγεσωρογόνα ,δηλαδή δεν φράζουν τους πόρους. Αν το αντηλιακό περιέχει έλαια, καλό είναι να είναι ξηρά έλαια, καθώς απορροφώνται πολύ πιο εύκολα και δεν αφήνουν λιπαρή αίσθηση.

Αντηλιακή προστασία για το πρόσωπο

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πρόσωπο και έχουν ελαφρύτερη υφή. Σας συμβουλεύουμε να είστε προσεκτικοί με το έλαιο καρύδας αν ψάχνετε για αντηλιακό προσώπου. Υπάρχει στα περισσότερα αντηλιακά, αλλά είναι ιδιαίτερα φαγεσωρογονο.

.

Συντελεστής αντηλιακής προστασίας 50

Συνιστάται η χρήση προϊόντων με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο, αλλά για το ευαίσθητο δέρμα, ο δείκτης προστασίας 50 είναι καλύτερος. Αυτή η σύσταση ισχύει τόσο για τα αντηλιακά προσώπου όσο και για τα αντηλιακά σώματος.

Αντηλιακή προστασία για μωρά

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το βρεφικό δέρμα, έχουν την πιο αγνή σύνθεση και δεν περιέχουν χημικά φίλτρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν συνιστάται η εφαρμογή αντηλιακού σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Για την προστασία των μικρών, μπορείτε να παρέχετε πυκνή σκιά όταν περπατάτε, ρούχα ή/και καροτσάκι με SPF και να φροντίζετε να μην είστε έξω τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι υποαλλεργικά, χωρίς άρωμα και δεν περιλαμβάνουν συστατικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες ή ερεθισμούς.

Αδιάβροχη αντηλιακή προστασία

Εάν περνάτε πολύ χρόνο στο νερό, βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό προσφέρει αντοχή στο νερό.

Προστασία ευρέος φάσματος

Σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα προϊόν που προσφέρει προστασία τόσο από τις ακτίνες UV-B όσο και από τις ακτίνες UV-A του ήλιου. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν εγκαύματα στο δέρμα, ενώ οι ακτίνες UVA επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Και οι δύο τύποι ακτίνων μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος.

    Πρόσθετες συμβουλές για το πώς να προστατεύεστε από τον ήλιο και να επιλέγετε το σωστό αντηλιακό
    • Διαβάστε την ετικέτα του αντηλιακού για να είστε σίγουροι για τα συστατικά του.

    • Εάν χρησιμοποιείτε αντηλιακό με χημικά φίλτρα, εφαρμόστε το 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα με ορυκτά (φυσικά) φίλτρα, μπορείτε να το εφαρμόσετε κατά την έκθεση στον ήλιο.

    • Επαναλάβετε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.

    • Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως.

    • Ενυδατώνεστε πάντα και μην εκτίθεστε στον ήλιο μεταξύ 11:00 π.μ. και 4:00 μ.μ., όταν οι επιπτώσεις του είναι ισχυρότερες.

    Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να επιλέξετε ένα αντηλιακό! Θα μας άρεσε πολύ αν μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας :)
    *ΚΡΥΦΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* Βιολογικό ανθόνερο μελισσόχορτου - Hydrolina για εγκαύματα δέρματος Βιολογικά προϊόντα Inaessentials LTD

    Συμβουλές και κόλπα για μετά την Έκθεση στον Ήλιο που χρειάζεστε και δεν τα ξέρετε

    Η ομάδα τηςInaEssentialsέχει ετοιμάσει χρήσιμες συμβουλές για τέλεια φυσική φροντίδα μετά τον έκθεση στον ήλιο. Γνωρίζετε ήδη ότι το μαγικό προϊόν είναι το 100% ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟΥ!Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να απολαύσετε όμορφο και υγιές δέρμα αυτό το καλοκαίρι!

    Η Κοινωνική ευθύνη της InaEssentials

    Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους πιστούς πελάτες μας, χωρίς τους οποίους τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Είστε όλοι μέρος αυτών των δωρεών και εκτιμούμε την υποστήριξή σας. Χάρη σε εσάς, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να επηρεάσουμε θετικά τις ζωές τους. Κάθε αγορά που πραγματοποιείτε συμβάλλει σε αυτόν τον σκοπό. Σας ευχαριστούμε, αγαπητή οικογένεια  της Ina!