Λεβάντα: Το έλαιο που θα σας απαλλάξει από την πιτυρίδα και τα λιπαρά μαλλιά InaEssentials

Λεβάντα: Το έλαιο που θα σας απαλλάξει από την πιτυρίδα και τα λιπαρά μαλλιά

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να λουζόμαστε και μετά από λίγο να νιώθουμε τα μαλλιά μας λαδωμένα, θαμπά, βρώμικα και τελείως απεριποίητα. Τα λιπαρά μαλλιά, όπως και να το κάνουμε, φαίνονται παραμελημένα και θεωρούνται ελάττωμα για την εμφάνιση κάποιου.

Είτε τα θεωρείτε πάθηση είτε απλώς πρόβλημα αισθητικής, τα λιπαρά μαλλιά δεν αρέσουν σε κανέναν για αυτό πολλές γυναίκες και άντρες ταλαιπωρούνται καθημερινά και αναζητούν συνεχώς τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Και τι συνοδεύει συνήθως τα λιπαρά μαλλιά; Η πιτυρίδα. Αυτές οι ενοχλητικές νιφάδες στα μαλλιά μας ή τα ρούχα μας που μοιάζουμε σαν να ξεφλουδίζουμε.

Ευτυχώς όμως υπάρχει λύση και μας τη δίνει απλόχερα η φύση. Το μυστικό λοιπόν για όμορφα και υγιή μαλλιά χωρίς πιτυρίδα κρύβεται στις θαυματουργές ιδιότητες της λεβάντας.

Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να απαλλαγείτε με τη δύναμη της λεβάντας από την πιτυρίδα και τη λιπαρότητα, τότε το άρθρο μας θα σας φανεί πραγματικά χρήσιμο. Θα σας ενημερώσουμε για όλα τα οφέλη της λεβάντας και θα σας προτείνουμε και τη δική μας λύση στο πρόβλημά σας.

Γιατί έχουμε λιπαρά μαλλιά;

Προτού σας αποκαλύψουμε τη λύση, ρίξτε μια ματιά στη ρίζα του προβλήματος. Γιατί λοιπόν τα μαλλιά μας γίνονται λιπαρά;

Οι ρίζες των μαλλιών έχουν σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν το σμήγμα. Αυτή η λιπαρή ουσία λοιπόν, το σμήγμα είναι απαραίτητο για τα μαλλιά μας καθώς τα διατηρεί υγιή, ελαστικά, απαλά ενώ παράλληλα τα προστατεύει από την αφυδάτωση και το σπάσιμο.   

Η παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος ευθύνεται για τα λιπαρά μαλλιά.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι σμηγματογόνοι αδένες αποφράσσουν τις ρίζες των μαλλιών και οδηγούν σε πιτυρίδα ακόμα και τριχόπτωση.

Τι είναι η πιτυρίδα;

Η πιτυρίδα οφείλεται πολύ συχνά στη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής και είναι από τις πιο συχνές και ενοχλητικές παθήσεις των μαλλιών. Συνοδεύεται από έντονη φαγούρα και ξεφλούδισμα, που καταλήγει σε αυτές τις λευκές αντιαισθητικές νιφάδες. Πρόκειται για μια ακίνδυνη απολεπιστική κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής και δεν είναι μεταδοτική.

Όταν το δέρμα μας ανανεώνεται και αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα μέσω της φυσικής απολέπισης, τότε πέφτουν από τα μαλλιά μας ομάδες νεκρών κυττάρων, που είναι ορατές με γυμνό μάτι. Αυτές οι νιφάδες είναι η πιτυρίδα.

Η πιτυρίδα εκδηλώνεται σε δύο μορφές: την ξηρή, όταν οι λευκές νιφάδες πέφτουν στα ρούχα μας, και τη λιπαρή, όταν μένουν πάνω στο δέρμα του κεφαλιού.

 Οι αιτίες του προβλήματος

Οι αιτίες για τα λιπαρά μαλλιά είναι αρκετοί. Η κληρονομικότητα, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, τα βαριά προϊόντα styling, κάποια φαρμακευτική αγωγή ή η ανεπαρκής φροντίδα των μαλλιών είναι μερικές από αυτές.

Η παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εποχή, την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, τις ορμονικές αλλαγές ή παρατεταμένες περιόδους άγχους.

Η πιτυρίδα από την άλλη, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη ξηροδερμία και τα λιπαρά μαλλιά.

Άλλες πιθανές αιτίες είναι η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, το ανεπαρκές λούσιμο, το έκζεμα, η ευαισθησία σε διάφορα προϊόντα και οι μυκητιάσεις.

Η πιτυρίδα εμφανίζεται συχνότερα στους νεαρούς ενήλικες και μεσήλικες, σε όσους έχουν λιπαρά μαλλιά και δέρμα και σε όσους δεν ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

Λεβάντα: η φυσική λύση για λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα

Τα θεραπευτικά οφέλη του αιθέριου ελαίου λεβάντας είναι γνωστά. Ήδη τα γνωρίζετε από το δικό μας ανθόνερο λεβάντας που έχει καταφέρει να λύσει το πρόβλημα της ακμής και τους λιπαρού δέρματος σε χιλιάδες εφήβους και όχι μόνο.

Ξέρατε όμως ότι το έλαιο λεβάντας έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες για τα μαλλιά;

Εκτός λοιπόν ότι είναι πολύ χαλαρωτικό και προσφέρει ένα εξαιρετικά ευχάριστο άρωμα, το λάδι λεβάντας είναι ο τέλειος σύμμαχος για την αποκατάσταση και ανάπτυξη των μαλλιών, καθιστώντας τα όμορφα, υγιή και λαμπερά.

 

Το έλαιο λεβάντας είναι ιδανικό για τη θεραπεία της πιτυρίδας, τη ρύθμιση του ph και του σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής και τη προστασία από την υπερβολική ξηρότητα και ξηροδερμία. Βοηθάει και στην πρόληψη της τριχόπτωσης. 

 

Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών

Κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με λάδι λεβάντας, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και διεγείρεται και δυναμώνει η ρίζα των μαλλιών, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα

Το λάδι λεβάντας έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, της φαγούρας και του ξεφλουδίσματος. Επιπλέον, εξισορροπεί το pH του τριχωτού της κεφαλής, καταπραΰνει τον κνησμό και καθαρίζει-απολυμαίνει την πάσχουσα περιοχή.

Μειώνει τη λιπαρότητα

Το λάδι λεβάντας είναι ιδανικό για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά χάρις στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Με τη χρήση του, μειώνεται η έκκριση υπερβολικού σμήγματος και τα μαλλιά παραμένουν καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καταπολέμα τη ξηροδερμία

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ελαίου λεβάντας για τα μαλλιά είναι ότι λειτουργεί ως ένα καλό φυσικό ενυδατικό και μαλακτικό. Βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας και αφήνει τα μαλλιά πολύ πιο καθαρά, λαμπερά και με πολύ ευχάριστη μυρωδιά.

Το σαμπουάν που όλοι περιμένατε είναι επιτέλους εδώ

Και για το τέλος σας αφήσαμε τη δική μας πρόταση για τα λιπαρά μαλλιά με πιτυρίδα. Μετά από 14 μήνες δοκιμών και προσπαθειών, καταφέραμε να φτιάξουμε το καλύτερο φυσικό σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και για λιπαρά μαλλιά με βιολογικό έλαιο λεβάντας.

Ύστερα από 1 χρόνο και παραπάνω υπομονή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας να πούμε: Άξιζε τον κόπο!


Extra tip

Πριν από 3 μήνες μοιράσαμε δείγματα από τα νέα μας φυσικά σαμπουάν και ήμασταν έτοιμοι με την παραγωγή, αλλά οι πελάτες μας δώσανε τόσο χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που μας έκαναν να αλλάξουμε τη συνταγή. Και σας είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Διότι κάναμε το καλό ακόμα καλύτερο.

Το Φυσικό σαμπουάν λεβάντας κατά της πιτυρίδας της InaEssentials είναι μια νέα πρωτοποριακή φόρμουλα φτιαγμένη από φυσικά και πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά.

Περιέχει:

- Βιολογικό λάδι λεβάντας και ανθόνερο λεβάντας για επαναφορά της ισορροπίας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

-Έλαιο Argan που ενυδατώνει, θρέφει και διατηρεί την υγρασία και τη λάμψη.

- Equiscalp, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ομορφιά των μαλλιών και του δέρματος.

- Βιταμίνες E και A για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και την ανάπτυξη των μαλλιών.

- Βιταμίνες B3 και B5 που οξυγονώνουν τους θύλακες των τριχών και θρέφουν τα μαλλιά.

Το φυσικό μας σαμπουάν με βιολογικό έλαιο λεβάντας καθαρίζει απαλά και αναζωογονεί φυσικά τα μαλλιά, καθιστώντας τα λαμπερά και υγιή, θρέφει και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, μειώνει τους ερεθισμούς και την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και καταπολεμά την πιτυρίδα.

Είμαστε περήφανοι διότι το σαμπουάν μας ΔΕΝ περιέχει:

  • Θειικά Άλατα
  • Σιλικόνες 
  • Parabens 
  • Χρωστικές  
  • Τεχνητά αρώματα 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!  Όταν κάνετε μετάβαση σε ένα φυσικό σαμπουάν, τα μαλλιά σας θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες για να προσαρμοστούν πριν δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα.

Δείτε πώς να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν μας για καλύτερα αποτελέσματα!
 - Βρέξτε καλά τα μαλλιά σας
 - Εφαρμόστε μικρή ποσότητα σαμπουάν
 - Κάντε μασάζ στο τριχωτό
 - Δώστε βάση στο τριχωτό, δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε στις άκρες
- Αφήστε να δράσει για 2-5 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται.

Δείτε και τα άλλα μας φυσικά σαμπουάν και τα οργανικά ανθόνερα μας κάνοντας κλικ στο κουμπί παρακάτω 

"Ένας σκοπός πέρα από το κέρδος: Πώς η εταιρεία μας συνεισφέρει ενεργά "

Στην Ιnaessentials, πιστεύουμε στο να δίνουμε πίσω στις κοινότητες που μας έχουν υποστηρίξει. Για αυτό είμαστε περήφανοι που παρέχουμε επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα που αποτελούν μέλη μειονοτήτων , βοηθώντας έτσι στο να υποστηρίζονται οικονομικά και στο να χτίσουν ένα λαμπρό μέλλον . Επιλέγοντας τα βιολογικά μας προϊόντα ,δεν επενδύετε μόνο στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά , αλλά συνεισφέρετε θετικά στις ζωές άλλων. Ελάτε μαζί μας να κάνουμε την διαφορά σήμερα .