Αιτίες και θεραπεία για τις σακούλες ματιών και τους μαύρους κύκλους

Αιτίες και θεραπεία για τις σακούλες ματιών και τους μαύρους κύκλους

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να σας κάνουν να δείχνετε άρρωστοι και κουρασμένοι.Πέρα από την εμφάνιση όμως μπορεί να είναι και μια ένδειξη ότι τα όργανα μας δεν λειτουργούν σωστά.
Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες ματιών μπορεί να οφείλουνται στα παρακάτω:

Κούραση

Η ακραία κόπωση ή η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσουν σχηματισμό μαύρων κύκλων η σακούλων κάτω από τα μάτια σας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να προκαλέσει τη συσσώρευση υγρών κάτω από τα μάτια σας, προκαλώντας πρήξιμο. Ως αποτέλεσμα, οι μαύροι κύκλοι που βλέπετε μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σκιές από τα διογκωμένα κάτω βλέφαρά σας.

Κληρονομική προδιάθεση

Οι μαύροι κύκλοι όπως και οι σακούλες ματιών μπορεί να είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό που φαίνεται νωρίς στην παιδική ηλικία και μπορεί να επιδεινωθεί καθώς γερνάτε ή σιγά σιγά να εξαφανιστεί. Οι προθέσεις σε άλλες ιατρικές καταστάσεις - όπως η ασθένεια του θυρεοειδούς - μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας.

Καταπόνηση των ματιών

Το να κοιτάς την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή για αρκετές ώρες μπορεί να προκαλέσει σημαντική πίεση στα μάτια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μεγέθυνση των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τα μάτια σας. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα που περιβάλλει τα μάτια σας μπορεί να σκουραίνει.

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να αυξήσουν την επιθυμία σας να τρίψετε και να ξύσετε το  δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Αυτές οι ενέργειες μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματά σας, προκαλώντας φλεγμονή, πρήξιμο και σπασμένα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκοτεινές σκιές κάτω από τα μάτια σας.

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία μαύρων κύκλων. Όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα νερού, το δέρμα κάτω από τα μάτια αρχίζει να φαίνεται θαμπό και τα μάτια σας φαίνονται βυθισμένα. 

Κατακράτηση υγρών 

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλμηρών τροφίμων η τρόφιμα πλούσια σε νάτριο μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών η εναπόθεση λίπους.

Αντιμετώπιση 

Κρύες πιέσεις 
Οι κρύες πιέσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος και τη συστολή των διασταλμένων αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να μειώσει την εμφάνιση πρηξίματος και να βοηθήσει στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων και σακούλων. Τυλίξτε μερικά παγάκια σε μία καθαρή γκάζα και εφαρμόστε στα μάτια σας. Η μπορείτε επίσης να βρέξετε μια γκάζα με κρύο νερό και να το εφαρμόσετε στο δέρμα κάτω από τα μάτια σας για 20 λεπτά για το ίδιο αποτέλεσμα. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία εάν το πανί ζεσταθεί ή αν λιώσει ο πάγος.

Καλή ενυδάτωση 
Το σώμα σας εξαρτάται από το νερό για να επιβιώσει. Κάθε κύτταρο, ιστός και όργανο στο σώμα σας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Για παράδειγμα, το σώμα σας χρησιμοποιεί νερό για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, να απομακρύνει τα απόβλητα και να λιπαίνει τις αρθρώσεις σας. Το νερό χρειάζεται για τη γενική καλή υγεία.

Καλό μαξιλάρι ύπνου 
Μερικές φορές μπορεί να φτάει ο τρόπος που κοιμάστε. Ανυψώστε το κεφάλι σας με μερικά μαξιλάρια για να αποφύγετε τη κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια σας.

Αποφύγετε τις βλαβερές τροφές και ποτά 
Αποφύγετε τα καφεϊνούχα ροφήματα και τα τρόφιμα 6 έως 12 ώρες πριν από την ώρα του ύπνου σας. Μειώστε τα αλκοολούχα ποτά κοντά στην ώρα του ύπνου.

Επίσης καλό είναι να κόψετε τα αλμυρά.Το αλάτι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών του σώματός σας και μπορεί να είναι η αιτία μαύρων κύκλων. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα εξαντλεί τα αποθέματα βιταμίνης C του σώματός σας, που είναι η υπεύθυνη βιταμίνη για τη δημιουργία υγιούς κολλαγόνου στο δέρμα σας. Εάν καπνίζετε, μπορεί να αντιμετωπίσετε θέματα όπως οι ρυτίδες, ο αποχρωματισμός, ακόμα και οι σάκοι κάτω από τα μάτια και οι μαύροι κύκλοι.

"Ένας σκοπός πέρα από το κέρδος: Πώς η εταιρεία μας συνεισφέρει ενεργά "

Στην Ιnaessentials, πιστεύουμε στο να δίνουμε πίσω στις κοινότητες που μας έχουν υποστηρίξει. Για αυτό είμαστε περήφανοι που παρέχουμε επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα που αποτελούν μέλη μειονοτήτων , βοηθώντας έτσι στο να υποστηρίζονται οικονομικά και στο να χτίσουν ένα λαμπρό μέλλον . Επιλέγοντας τα βιολογικά μας προϊόντα ,δεν επενδύετε μόνο στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά , αλλά συνεισφέρετε θετικά στις ζωές άλλων. Ελάτε μαζί μας να κάνουμε την διαφορά σήμερα .